Агробизнесът иска ясни правила на играта

Представители на браншови организации от аграрния отрасъл препълниха една от залите на парламента, в която обикновено заседава земеделската комисия. Браншът е на дъното, оплакаха се производителите, а корупция по висшите етажи на властта е блокирала тотално Програмата за развитие на селските райони. Досега от определените 3 млрд. лв. са усвоени едва 2%, подчертаха от сектора. Контрабанден внос на месо, мляко, зеленчуци пък подбива пазара на родните производители и те един след друг фалират.
Първото, което ще направим, е да свържем системата на митниците с НАП, обеща бъдещият премиер Бойко Борисов на фермерите. И се закани, че най-после е дошло времето на възмездие, а чиновниците, които са присвоявали с пълни шепи, най-сетне ще си получат заслуженото.
Всичко това е от хубаво по-хубаво. Браншовиците искат, бъдещите управляващи – обещават. Някои с по-дълга памет обаче са гледали подобни сериали. За да не бъде и този филм със стар сюжет може би трябва да бъдат изписани черно на бяло всички претенции и съответно гаранциите. Добре е също така в този списък да бъдат включени имената на хората, отговорностите им, както и конкретни срокове.
Настоящият кмет и бъдещ премиер със сигурност добре помни тракторите, които бяха окупирали центъра на София. Едва ли ще се чувства комфортно, ако само след няколко месеца същата гледка се повтори.

Станете почитател на Класа