Бизнесът отчаяно търси диалог с администрацията

Три седмици преди парламентарните избори, когато битката достига най-горещата си точка, представители на бизнеса решиха да предложат на правителството действия, които ще омекотят ударите на икономическата криза.
Браншовата камара на дървопреработващата и мебелната промишленост, която представлява 4000 фирми с 50 000 заети, поиска конкретни мерки срещу кризата. От бранша настояват държавната администрация да се обзавежда с родни мебели, цените на дървесината да се командват единствено от пазара, компаниите в сектора да имат пряк достъп до европейско финансиране, да бъде променен Законът за горите....
Със сигурност някои от предложенията на неправителствената организация биха облекчили икономическото положение на компаниите от бранша. Но не е ли малко позакъснял този опит за контакт и евентуален дебат с администрацията?
Не са нито цъфнали, нито вързали и другите сектори от родната икономика, показва статистиката. Но нито един от отраслите не е достоен в този момент да се превърне в център на внимание. Защото в предизборно време политиците много говорят, но чуват единствено себе си.

Станете почитател на Класа