МВР се ръководи от хора с ниска компетентност или с лоша умисъл

„Ресурсът на МВР трябва да се ръководи грамотно. От години на чело застават министри, зам.-министри, директори, хора с ниска компетентност или с лоша умисъл", смята бившият шеф на ЦСБОП Тихомир Стойчев.

 

Той е категоричен, че служителите трябва да бъдат защитени за част от исканията си, защото са справедливи, но системата трябва да се прочисти отвътре.

 

Тихомир Стойчев: МВР се ръководи от хора с ниска компетентност или с лоша умисъл

 

„Аз виждам опитите на министъра на отбраната да вмени, че полицията е заменима с армията. Това е опасно, това е първият признак на диктатурата", коментира от своя страна проф. Николай Радулов, бивш секретар на МВР при управлението на Иван Костов.

 

Стойчев се съгласи с коментара му. „Тежко въоръженият отряд на МВР е жандармерията - недостатъчно се работи с нея", допълва той.

„Аз имам информация, че групировки, които са произвеждали наркотици, пращат децата си в школата Симеоново", коментира още Радулов.

 

„Вътрешните органи за сигурност, инспектората, не обръщат внимание, че заразата в обществото се пренесе много дълбоко в системата. От години се култивира насилието, назначават се служители, които видимо изглеждат здрави", коментира още Стойчев.

Станете почитател на Класа