Медиите не са обслужващ персонал

Гостоприемството е една от най-хубавите черти на българина. Но явно преди избори и политици, и представители на бизнеса забравят за него. Въпреки че медиите бяха поканени на среща със сериозна тема: "Предизвикателствата пред българския бизнес в условията на глобалната финансова криза" с участието на вицепремиера и министър на външните работи Ивайло Калфин, нито един от журналистите не можа да разбере какви точно са тези предизвикателства. Единственото, което лъсна, бяха опитите за PR – на госта и на домакините му от Български форум на бизнес лидерите /БФБЛ/.
Независимо от относително ранния за всички час - 8:50 сутринта, ресорните колеги отговорно си бяха на мястото и чакаха пред залата дори и от по-рано. Но така и не бяха допуснати да влязат, тъй като по думите на пресаташето на организаторите от БФБЛ „в момента се провеждала private session между министъра и представители на бизнеса“.
Защо тогава събитието беше разгласено предварително, а медиите – официално поканени да го отразят? За да чакат кротко пред заключената зала като най-обикновен обслужваш персонал? В крайна сметка на журналистите бяха отпуснати едва 6 минути за въпроси към министър Калфинq без да се дава каквато и да е информация за преминалата „частна“ среща.
Нека следващият път, когато министри и бизнесмени решат да си говорят на „четири очи“ ,да не канят представители на медиите, защото подобно неуважение може да води само до пълно медийно безразличие. А то може да бъде опасно, дори и в периода след избори.

Станете почитател на Класа