Вальо Златев отваря хотела си-чудо в София

За първите дни на септември е планирано отварянето на 5-звездния хотел "Хаят реджънси" в центъра на София, което се забави заради пандемията от коронавирус. Това съобщиха от консултантската компания за недвижими имоти "Кушман и Уейкфилд Фортън" .

 

Хотелът на "Хаят" се намира до паметника на Васил Левски на мястото на някогашното кино и хотел "Сердика". Той беше изграден от българската "Тера тур сервиз" ЕООД, чийто управител е Васил Златев - баща на бившия шеф на "Лукойл България" Валентин Златев. Инвестицията възлиза на около 30 млн. евро. Сумата е осигурена със собствени средства и заем от 2 банки. Това е първият обект у нас на веригата за луксозни хотели "Хаят".

 

Валентин Златев

 

За "Тера тур сервиз" това е петият им хотел, след като Златев построи 4 по морето (два в Обзор и по един в Слънчев бряг и Свети Влас), има и един в родния му град Правец. Столичният хотел "Хаят" се позиционира във високия ценови сегмент, като преди време беше обявено, че нощувката ще струва около 200 евро на човек в стая.

Хотелът е на седем етажа и разполага със 183 стаи и няколко апартаменти. Има 10 мнoгoфyнĸциoнaлни зaли зa cpeщи и пpocтpaнcтвo зa cъбития c oтĸpити тepacи, както и ресторанти, бар, yeлнec зoнa и фитнec цeнтъp.

Откриването на хотела идва в момент, когато се отчита над 70% спад на приходите и заетостта на хотелите във високия ценови сегмент в София спрямо първото полугодие на миналата година заради коронакризата.

Само преди 2 месеца в София бе открит и друг 5-звезден хотел с близо 400 стаи - "Гранд хотел Милениум". На този етап хотела работи с едва около 15% от капацитета си.

Станете почитател на Класа