Гласят ново поскъпване на природния газ у нас

Гласят ново поскъпване на природния газ у нас
  • Автор:  classa
  • Дата:  
    23.07.2020
  • Сподели:

Комисията за енергийно и водно регулиране обсъди на открито дистанционно заседание днес предложението на "Булгаргаз" за по-висока с 2,20 процента цена на природния газ за август.


"Булгаргаз" ЕАД е предложило в доклад, изпратен до КЕВР, за следващия месец да бъде утвърдена цена, по която общественият доставчик да продава природен газ на крайните снабдители на природен газ и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия в размер на 19,52 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС), което е увеличение в сравнение с действащата цена с 0,42 лв./MWh или с 2,20 процента.


По време на заседанието изпълнителният директор на "Булгаргаз" Николай Павлов заяви, че от обществения доставчик нямат забележки относно доклада на работната група на КЕВР.


Той добави, че "Булгаргаз" ще предостави на КЕВР информация за цените на европейските газови хъбове, както и на курса на долара спрямо еврото, на 1 август сутринта, за да може предложената цена на обществения доставчик да е актуална.


"Окончателното решение за цената на природния газ за август ще бъде взето от КЕВР на закрито заседание на 1 август, от 13:00 часа", обяви председателят на регулатора Иван Иванов.

Станете почитател на Класа