Първанов: Без съвместни проекти с Русия няма евтин газ

Северна Македония няма да я бъде и нека ние да инициираме страната да бъде приета в ЕС и НАТО с името Република Македония, с което сме я признали от самото начало. Това каза в интервю за предаването „Тази сутрин" Георги Първанов (президент на България от 2002 г. до 2012 г.).

Според Първанов референдумът при нашите съседи за името е по-скоро неуспешен, а въпросът е бил подвеждащ и това е довело и до този резултат. Той смята, че хората, които не са гласували, всъщност са срещу промяната на името, а не срещу членството в ЕС и НАТО.

За критиките на Росен Плевнелиев към настоящия президент Румен Радев той коментира, че са прескочени определени граници с лични нападки, а критиките трябва да са по политики и стратегии.

Той посъветва президента Радев и премиера Бойко Борисов да застанат един до друг и да говорят за национални приоритети, като намекна, че те в момента се нападат взаимно по дребни теми.

Относно цената на газа Георги Първанов коментира, че преговорите за по-ниски цени ще са трудни, тъй като нямаме актуални енергийни проекти.

Станете почитател на Класа